

STS *forum* 2023 – 20th Annual Meeting Program, October 1-3, 2023

Plenary Sessions Concurrent Sessions By Invitation Only



September 30, 2023 (Saturday)				
10:00-18:30		09:30-18:00	Regional Action on Climate Change (RACC15) [Room A]	
		11:00-12:30	AA-STS Board Meeting	
		12:00-12:50	Young Leaders Network	
	Registration [The Prince Kyoto Takaragaike] (for all STS <i>forum</i> participants)	12:50-15:30	Dialogue between Young Leaders and Nobel Laureates	
		12:00-15:30	Young Leaders Alumni Meeting	
		13:00-15:00	Board Meeting	
		14:00-16:40	Kyoto Symposium	
		14:00-17:00	12 th Global Summit of Research Institute Leaders	
		16:00-18:00	Forum for Unity, Science, and Empowerment (FUSE)	
18:00-20:00	Networking Plaza [Gold Room (B2F), The Prince Kyoto	Takaragaike]		

October 1, 20	23 (Sur	nday)				
08:30 Doors open and Registration starts at the Kyoto International Conference Center (ICC Kyoto)						
10:00-10:50 50 min.	100	Opening: The World in 2023 — What do we need from S&T? [Main Hall]				
10:50-12:10 80 min.	101	Koji Omi Memorial Plenary: Lights and Shadows of Al [Main Hall]				
		Lunch and Networking Time [Sakura]			12:10-13:30	CEO Meeting
10.10 10.50					12:10-13:30	CTO Meeting
12:10-13:50 100 min.					12:10-13:30	University Presidents' Meeting
				12:10-13:30	Heads of Private Foundations Meeting	
				12:10-14:50	S&T Ministers' Roundtable	
13:50-15:50 120 min.	102	Energy	Climate Change	Earth and	Commons	Life Sciences
		Action for Net-Zero Emission [Room B-1]	Adaptation to Climate Change [Room B-2]	Agriculture, Food and Water Security [Room K]		Al in Health [Room D]
		Innovative Engineering	Cooperation in S&T	S&T Education		Digital Society
		Revolutionary Materials and Devices [Room C-1]	Science and Technology as a Driver for Development [Room C-2]	Fostering New Generations of Scientists with Inclusion and Diversity [Room H]		Trust of Information in Digital Age [Room A]
15:50-16:00						
16:00-17:00 60 min.	103	Koji Omi Memorial Lecture: Conversation with Prof. Dr. Svante Pääbo [Main Hall]				
17:10-18:10 60 min.	104	Path to Sustainability [Main Hall]				
18:10 Move to the venue (Shuttle bus provided from ICC Kyoto to site)						
19:00-21:00	105	Special Buffet Dinner at Ninna-ji Temple				

October 2, 2023 (Monday)						
07:30	Doors open and Registration starts at the Kyoto International Conference Center (ICC Kyoto) 08:00-08:45		08:00-08:45	General Meeting		
09:00-10:10 70 min.	200	200A: Lights and Shadows of Human Activity in Space [Main Hall] 200B: Global Health — What the world needs to			or the next pandemic [Room A]	
10:10-10:40		Coffee Break				
	201	Energy	Climate Change	Earth and	Commons	Life Sciences
10:40-12:40 120 min.		New Technologies for Low Emission Transportation [Room B-1]	Sustainable and Resilient Urban Environments [Room B-2]	Ecosysten	rsity and n Services m K]	New Frontiers in Biotechnology [Room D]
		Innovative Engineering	Cooperation in S&T	S&T Education		Digital Society
		Quantum Science and Technologies [Room C-1]	Collaboration among Academia, Industry and Government [Room C-2]	Al in Education [Room H]		Quest for Digital Equity [Room E]
					12:50-14:10	Academy of Science Presidents' Meeting
12:40-14:20 90 min.		Lunch and Networking Time [Sakura]			12:50-14:10	Academy of Engineering Presidents' Meeting
					12:50-14:10	Funding Agency Presidents' Meeting
	202	Energy	Climate Change	Earth and Commons		Life Sciences
14:20-16:20 120 min.		Fusion Energy [Room B-1]	Green Technologies [Room B-2]	Deep-sea Exploration and Exploitation [Room K]		Healthy Aging [Room D]
		Innovative Engineering	Cooperation in S&T	S&T Education		Digital Society
		Al & Hyper Automation [Room C-1]	Nurturing Innovation-based Startups [Room C-2]	Trust in Science [Room H]		Data in Al [Room E]
16:20-16:50 Coffee Break						
16:50-18:00 70 min.	203	203A: Basic Science, Innovation and Policy [Main Hall] 203B: Science and Technology for Business [Room A]				
18:00-21:00	204	Cocktails and Official Dinner [Event Hall] Special Concert: The Multifaceted Pianistic Artistry of Hayato Sumino 20:30-22:00 Council Meeting				

October 3, 2023 (Tuesday)			
08:00		Doors open and Registration starts at the Kyoto International Conference Center (ICC Kyoto)	
09:00-11:00 120 min.	300	Key Messages from Concurrent Sessions [Main Hall]	
11:00-11:40		Coffee Break	
11:40-12:30 50 min.	301	Closing: Science and Technology for the Future of Humankind [Main Hall]	
12:30-13:30	302	Farewell Buffet Lunch [Swan]	